­

(Blijven) bewegen is een belangrijk aandachtspunt binnen de zorg. Door te bewegen voelt u zich beter en gelukkiger. Om uw beweging te stimuleren hebben wij een mooie oefenruimte ingericht. Deze is gelegen tussen de twee huiskamers op de begane grond. In de oefenruimte zijn 6 toestellen aanwezig, waarvan een aantal ook gebruikt kan worden wanneer u in een rolstoel zit. Aan de fiets en de loopband is een tv toestel met een programma gekoppeld. foto fiets mevrouwHierdoor is het mogelijk om tijdens het bewegen verschillende plekken van de wereld te bezoeken, door de natuur te bewegen of een stad te bezoeken. Zo nemen wij u mee op “reis” en kunnen we herinneringen ophalen aan eerder gemaakte reizen.

Verder is er in de oefenruimte klein oefenmateriaal aanwezig om bijvoorbeeld een balspel te spelen. De oefenruimte wordt gebruikt door de fysiotherapie, zowel ATT fysio als de intramurale fysio, maar u kunt ook onder begeleiding van de AB en zorgmedewerkers komen oefenen.
De oefenruimte is een mooie aanvulling op het bestaande aanbod van bewegingsactiviteiten dat door de activiteitenbegeleiding wordt georganiseerd, want met mooi weer is buiten fietsen op de duofiets of samen wandelen in de buitenlucht natuurlijk nog leuker en gezonder!
foto bal gooien        foto scherm

De activiteitenbegeleiding organiseert ook geregeld bewegingsactiviteiten, zowel in groepsverband als individueel, denk bijvoorbeeld aan:

  • De tovertafel
  • Fietsen op de duofiets
  • Koersbal
  • Wandelen
  • Biljarten
Heeft U vragen? Bel ons 0596 635080

 

­