­

Iedereen die zorg ontvangt via de WMO of WLZ heeft recht op onafhankelijke cliëntondersteuning. Een cliëntondersteuner denkt met u mee over hoe u de zorg die het beste bij uw situatie past goed kunt organiseren. De cliëntondersteuning is vooral gericht op de versterking van uw positie, zodat u weloverwogen keuzes kunt maken over uw zorg.
Een cliëntondersteuner staat naast u, denkt mee (los van alle partijen) en betrekt waar mogelijk uw sociale netwerk (bijvoorbeeld familie, mantelzorgers en vrijwilligers) bij het zoeken naar oplossingen. De cliëntondersteuner kent het zorgaanbod in uw buurt.

Onafhankelijke cliëntondersteuning is voor u kosteloos. U kunt hiervoor terecht bij uw gemeente, het zorgkantoor of de onafhankelijke cliëntondersteuners van MEE en Adviespunt Zorgbelang. U kiest zelf van wie u cliëntondersteuning wilt ontvangen. Meer informatie hierover leest u op de website Informatie Langdurige Zorg.

In de Menzis zorgkantoorregio's zijn verschillende partijen gecontracteerd voor onafhankelijke cliëntondersteuning. Op de website van Menzis Zorgkantoor vindt u een actueel overzicht van de partijen die in uw regio zijn gecontracteerd. Wilt u meer informatie? Klik dan hier.

Heeft U vragen? Bel ons 0596 635080

 

­